Site search

Site menu:

Babyspullen recycleren

Je verzamelt nogal wat eens je aan kinderen begint… Maar wat doe je met al die babyzooi eens je kinderen op kleuterleeftijd aanbeland zijn? Veel van die dingen zijn nog prima bruikbaar en in goede staat. Dus weggooien is meestal geen optie. Al die spullen bijhouden en op zolder zetten, neemt gigantisch veel plaats in. En als je kinderwens voldaan is, staat het daar voor niets stof te vergaren… Dus ja, wat dan?

Een deel van onze babyspulletjes heb ik weggegeven aan vrienden en aan de kringwinkel. Een ander deel heb ik verkocht via een lokale tweedehandswinkel. Maar dan schoot er toch nog een klein deeltje over…

Recycleren die handel!

Van een oude draagdoek maakten we een draagdoekschommel. Hoe je dat doet lees je hier.

De babylakentjes herwerkte ik tot gordijntjes voor de kinderkamers.

Dit is de meidenkamer.

En de jongenskamer ziet er dan zo uit.

Van de overgebleven meubeltjes maakten de kinderen, met de hulp van papa, leuke mussenflats. We kregen bijzonder veel huuraanvragen binnen deze lente. En in de zomer mochten we een heleboel jong mussengeweld verwelkomen. In het najaar breiden we ons bouwproject dus uit! Plankenoverschotjes genoeg voor nog een paar mussenflats en zelfs enkele uilenkasten.

En tot slot het hellend vlak van onze cosleeper. Dat werd een onderdeel van onze “hondenserre”. Opkweken van jonge groenten- en kruidenplantjes doen we namelijk in de winddichte, geïsoleerde buitenslaapplek van onze honden. Met een lichtdoorlatende dak is dat een prima serre. De plantenpotten en -bakken staan bovenop de hondenkoten. Maar omdat die koten een schuin dak hebben, is dat hellend vlak van de cosleeper uitstekend geschikt om een rechte ondergrond te creëren voor onze plantenpottten en -bakken.

Meer over onze biologische manier van tuinieren, met combinatieteelten, vind je in dit document.

© Dit artikel werd in 2012 gepubliceerd op Borstvoeding Aardig en werd gepubliceerd met toestemming van de auteur.